ن در دوران بارداری باید رژیم غذایی داشته باشند که مواد مغذی و انرژی لازم را برای رشد مناسب جنین فراهم کند. آنها همچنین باید اطمینان حاصل کنند که بدن شان به اندازه کافی سالم است تا بتواند با تغییراتی که رخ می دهد خود را وقف دهد.
برای یک بارداری سالم، رژیم غذایی مادر باید متعادل و مغذی باشد. این شامل تعادل مناسب پروتئین ها، کربوهیدرات ها و چربی ها و مصرف انواع متنوعی از غذاهای گیاهی مانند سبزیجات و میوه ها است.
رژیم های غذایی برخی از ن ممکن است از نظر اخلاقی، اامات مذهبی یا شرایط بهداشتی تحت تاثیر قرار گیرد. بنابراین چک کردن برنامه ی غذایی با پزشک بخش مهمی از برنامه ریزی رژیم غذایی بارداری است.
چه مواد غذایی باید در دوران بارداری مصرف شود؟
هدف رژیم غذایی در دوران بارداری، خوردن غذاهای مغذی است. مادر در این دوران باید رژیم غذایی متنوع، متعادل و مغذی داشته باشد. این برنامه ی غذایی شامل موارد زیر است:
۱- اسید فولیک
به اسیدفولیک موجود در غذاها، فولات گفته می شود. اسید فولیک یک ویتامین B است که مصرف آن در جلوگیری از نقص هنگام تولد مغز و نخاع کودک، که به عنوان نقص لوله عصبی شناخته می شود، بسیار مهم است. در دوران بارداری به خانمها توصیه می شود که مقدار اسیدفولیک مصرفی را به ۶۰۰ میکروگرم در روز افزایش دهند. این مقدار معمولاً در یک قرص ویتامین یافت می شود.
منابع غذایی فولات: سبزیجات برگ سبز، غلات غنی شده یا مغذی شده، نان و ماکارونی، لوبیا، مرکبات.
۲- میوه و سبزیجات
روزانه پنج سهم میوه و سبزیجات مصرف کنید. این مقدار میوه و سبزی ممکن است به شکل آبمیوه، میوه های خشک، میوه های کنسرو شده، منجمد یا تازه به بدن برسد. محصولات تازه و منجمد (اگر بلافاصله پس از چیدن منجمد شوند) معمولاً مقادیر بیشتری ویتامین و سایر مواد مغذی دارند.
درباره این سایت